Dieet advisering

DIEET ADVISERING

 

Wat kan de diëtist voor uw kind betekenen?

 Uw kind krijgt een kindvriendelijke begeleiding naar een lekker en gezond voedingspatroon aangepast aan waar die voeding of dat dieet voor nodig is. Zie ook mijn folder.

Welke kinderen kan ik gericht en goed helpen?

Kinderen met:

  • Overgewicht
  • Kinderen met ondergewicht en kinderen met weinig energie
  • Kinderen die weinig gevarieerd (willen) eten/kritische eters (hierdoor kan een tekort aan voedingsstoffen ontstaan bijv. vezels, vitamines/mineralen).
  • Kinderen met buikklachten o.a. buikpijn, verstopping of diarree
  • Kinderen met (koemelk)allergie, intolerantie of ADHD

Om te bekijken of uw kind overgewicht of ondergewicht heeft, kunt u leeftijd, lengte en gewicht invullen op de BMI-calculator.

Werkwijze:

U kunt telefonisch of per mail een afspraak maken. Bij de eerste afspraak (60 min.) doen we de intake waar u als ouder altijd bij bent. Er is dan een gesprekje, waarbij er wordt gekeken naar het eetpatroon in relatie tot de hulpvraag. Er wordt ook gekeken naar de beweging en leefstijl. Afhankelijk van de uitkomst wordt er een behandelplan opgesteld. Deze wordt mondeling met u besproken en schriftelijk meegegeven.

Na de intake volgen er met tussenpozen van 2 weken een aantal vervolgconsulten van ongeveer 20 min. Daarbij wordt het gewicht, de lengte en de taille gemeten. Tevens wordt de voortgang besproken. Het bijhouden van een eetdagboek/eetverslag is vaak een onderdeel van de dieetbehandeling. Dit geeft een goed inzicht in het eetpatroon en is een goed hulpmiddel bij de evaluatie tijdens de vervolgconsulten.

Vergoedingen Dieetadvisering.

U kunt altijd een afspraak maken met de diëtist. U hoeft daarvoor niet eerst naar de huisarts. Dat mag wel, maar een verwijsbrief is niet nodig. De diëtist is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen, dit gaat niet van het eigen risico af. Iedereen heeft recht op 3 uur per kalenderjaar (dit zijn ongeveer 7 consulten). Er kan eventueel meer worden vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft. Daarom kunt u het beste contact opnemen met de praktijk om te bespreken wat voor u en uw kind de mogelijkheden zijn.

Contact:

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bel Ingrid Wiering-Vriend via: 0229-262848 of mail naar: i.wiering@quicknet.nl 

Klachten?

Heeft u klachten over de behandeling van de diëtist?

Op onze klachtenpagina leest u wat u kunt doen.